Tihi kompresori, odstupanja i prednosti od uobičajnih kompresora

U tekstu možete saznati što su tihi kompresori, u čemu odstupaju od uobičajenih te koje su njihove prednosti.

Tihi kompresori su kompresori koji se od uobičajenih razlikuju po zvuku rada. Naime, ovisno o kojoj jačini i kapacitetu kompresora se radi, tihi kompresori ne stvaraju buku veću od 70 decibela.

Njihova specijalnost upravo je zvuk rada te kompresor samim time može biti smješten i u djelokrugu prostora gdje nije predviđeno za veliku bučnost.

Njihova cijena može varirati ovisno o modelu, njegovoj jačini i kapacitetu. Valja obratiti pažnju isto tako na razlike između samih tihih kompresora.

Vrste tihih kompresora

Glavna i osnovna podjela je na standardne tihe kompresore te na stomatološke kompresore. Ovisno o svrsi za koju će se upotrebljavati, stomatološki kompresori koriste se u ordinacijama dentalne medicine.

Stomatološki kompresori

Stomatološki kompresori su zatvorenog tipa odnosno nalaze se u izoliranoj komori, kako bi bučnost u prostoru kojem se nalaze bila što manja. Navedena komora iako je izolirana, na sebi ima određeni broj rešetka kako bi protok zraka bio osiguran, odnosno kako se motor kompresora ne bi pregrijavao. U našoj ponudi pronaći ćete stomatološke kompresore od 30 i 50 litara. Ovisno o radu i potrebi bira se između većeg i manjeg modela.

Tihi kompresori

S druge strane imamo tihe kompresore koji se ne nalaze u izoliranoj komori, tzv. klasične tihe kompresore. Klasični tihi kompresori izgledom najviše slične klasičnim klipnim kompresorima samo je osnovna i najbitnija njihova razlika u samom radu motora. Tihi kompresori na sebi imaju motor koji je bez održavanja odnosno radi se o motoru bez ulja.

S obzirom na veliku ponudu proizvoda, a između ostalog i tihih kompresora, potrebno je posebno obratiti pažnju na njihove karakteristike, kvalitetu izrade, a naposljetku i samu cijenu.

Ponuda naših kompresora upravo je ona koja pravi balans između svega navedenog.

Neki od naših najpoznatijih i najprodavanijih modela iz ponude su:


1. Tihi kompresor za zrak 6L

2. Prenosivi tihi kompresor za zrak 20L

3. Tihi kompresor za zrak 30L

4. Tihi kompresor za zrak 200L

5. Stomatološki tihi kompresor 30L


Za dodatne informacije kontaktirajte nas putem:

tel: +385 (0) 40 641 304

e-mail: prodaja@top-alati.hr


Komentari