Profesionalni digitalni multimetar 5 u 1


Uz uobičajeno mjerenje napona, struje i otpora, ovaj uređaj može mjeriti i mnoge druge veličine koje se često javljaju u tehnologiji, tako da s ovim multimetrom dobivate vrlo svestran alat.

Brand: HBM
Šifra: 7474
522,51 kn 391,88 kn
Ušteda (25%)
Akcija traje od 15.5.2022. do 31.8.2022.
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 522,51 kn
Na skladištu
Načini plaćanja: Pouzećem prilikom dostave, bankovnim transferom, karticama jednokratno ili na rate, pomoću Grenke leasinga

Ovaj multimetar se s pravom može nazvati MULTI metar!

Uz uobičajeno mjerenje napona, struje i otpora, ovaj uređaj može mjeriti i mnoge druge veličine koje se često javljaju u tehnologiji, tako da s ovim multimetrom dobivate vrlo svestran alat.

 

Ovaj multimetar se automatski podešava, tako da ne morate brinuti da ste postavili pogrešan raspon, što bi moglo oštetiti mjerač. Po želji, mjerni raspon svakog mjerenja može se postaviti i ručno, a da to još uvijek ne možete učiniti pogrešno.

 

Ovaj multimetar može mjeriti sljedeće količine u sljedećem rasponu:

• napon [400 mV - 300 V DC / 4 V - 300 V AC (40-400 Hz)]

• struja [ 400 µA - 10 A]

• otpor [0 - 40MΩ]

• navođenje [Ω ] (sa zvučnim signalom)

• pad napona diode [V]

• kapacitivnost [1nF - 1000µF]

• frekvencija [0,1 Hz - 200 kHz] (mjerenje pomoću standardne sonde)

• radni ciklus [1%-99%] (mjerenje pomoću standardne sonde)

• temperatura [-50 - 1000°C] (ugrađeni senzor + vanjski termoelement tip K)

• relativna vlažnost [30%-90%] (ugrađeni senzor)

• razina zvuka [dB] (ugrađeni mikrofon)

• svjetlina [lux] (ugrađeni svjetlosni senzor)

 

Bilo koje mjerenje (osim frekvencije) može se učiniti apsolutnim ili relativnim pritiskom na tipku REL i bilo koja vrijednost na zaslonu može se zadržati u bilo kojem trenutku tipkom HOLD.

 

Relativna mjerenja mogu biti vrlo korisna. U slučaju mjerenja buke, na primjer, lako je "filtrirati" razinu pozadinske buke iz mjerenja provođenjem (relativnog) mjerenja buke. Također pri mjerenju kapacitivnosti kondenzatora, vlastiti kapacitet multimetra i kablovi sonde mogu se "skinuti" iz mjerenja mjerenjem relativno.

Nadalje, zahvaljujući relativnom mjerenju općenito, povećanje ili smanjenje izmjerene vrijednosti može se lako pratiti.

 

Posebna je svakako mogućnost mjerenja radnog ciklusa pravokutnog signala (uključeno/isključeno), pri čemu se trajanje visokog signala izražava u postocima u odnosu na trajanje niskog signala. To ima svoje primjene u, na primjer, mjerenju snage i prilagođavanju različitih sinkronizacijskih i okidačkih signala (automobilska industrija).

 

Za precizno mjerenje temperature izvan okoline, ovaj multimetar uključuje čak i vanjsku termoelementnu sondu (tip K), koja može precizno mjeriti temperature do 1000°C!

Za mjerenje temperature okoline nije potrebno ni spajanje sonde, jer je senzor već ugrađen u multimetar!

 

Zaslon ima vrlo svijetlo plavo pozadinsko osvjetljenje koje se može uključiti ili isključiti zasebnom tipkom.

 

Za mjerenje struje iznad 400mA postoji poseban ulaz koji nije osiguran i može mjeriti do 10A (maksimalno trajanje 15 min.)

Prebacivanje s mjerenja izmjeničnog na istosmjerni napon vrši se tipkom FUNCTION. S ovom tipkom uvijek možete doći do svih dvostrukih funkcija velikog središnjeg okretnog birača.

 

Ovaj multimetar ima vrlo čvrsto profesionalno kućište, s dobrim kontrolnim gumbima, čvrstim okretnim prekidačem, jasno čitljivim LCD zaslonom visokog kontrasta, prekrasnim gumenim odbojnikom i sklopivom stopom s kojom se multimetar može postaviti u jednostavan za korištenje. čitati kosi položaj. Radi na jednoj bateriji od 9V.

 

Multimetar, pripadajuća sonda (s poklopcima i cca. 80 cm dugim kabelima) i isporučeni termoelement isporučuju se u prekrasnoj crnoj kutiji s odvojenim pretincima.

 

Ukratko: ovo je ne samo što morate imati, već je i vrlo svestran mjerni alat koji ne bi trebao nedostajati u vašoj radionici!