Kupujete visokotlačni perač, a ne znate za kojeg bi se odlučili?

Kupujete visokotlačni perač, a ne znate za kojeg bi se odlučili? Možda Vam baš mi s našom ponudom smanjimo dvojbe.


Pred nama su dani toplijeg vremena što mnogima znači i vrijeme za veliko čišćenje. Čiste se dvorišta, okućnice, a i sva motorna vozila koja vlasnik posjeduje. Vrlo poznato, a i mnogima jedino sredstvo koje može očistiti sve navedeno, za mnoge je upravo visokotlačni perač koji se kod nas popularno naziva miniwash.

Visokotlačni perač je aparat koji kod kuće ima dobar dio naše populacije, a velik je broj ljudi koji se dvoume oko njegove kupnje jer ne znaju koji model bi bilo najbolje kupiti, odnosno nisu sigurni na koje karakteristike bi trebali obratiti pažnju te koliko financija bi trebalo izdvojiti za njega.

Svrha i namjena visokotlačnog perača

Prije samog odabira visokotlačnog perača, potrebno je obratiti pažnju za koju svrhu ćete i isti koristiti. Hoće li to biti perač koji će s vremena na vrijeme oprati Vaš automobil i očistiti okućnicu ili će to biti perač koji će imati zadatak očistiti radionicu ili oprati velike površine. Ukoliko se radi o ozbiljnijim zahvatima i površinama tada je bitno obratiti pažnju na omjer vode i samu potrošnju perača te da ćete za ozbiljnije perače morati izdvojiti i mnogo više Vaših financija. Radi li se o pranju auto i korištenje perača u manje svrhe tada nema potrebe da kupujete perače sa dodatnom opremom.

Koju jačinu perača odabrati

Kada govorimo o samoj jačini perača, tu često puta zna doći do rasprava. Maksimalan pritisak perača nije isto što i njegov konstantan pritisak. Primjerice ako kupujete perač za kućnu upotrebu onda Vam je dostatan perač koji ima maksimalan pritisak do 110 bara. No to ne znači da je i njegov pritisak 110 bara. U normalnim uvjetima taj perač radit će na pritisku od 90 bara. Takav perač možete pronaći za mnogo manje novaca, ali treba li Vam jači perač koji će očistiti puno više prostora, ili veći broj vozila tada svakako morate paziti da peraču po karakteristikama maksimalan pritisak ide do 130 ili čak do 150 bara. Za takav perač potrebno je izdvojiti malo više Vaših financija.

Glavni čimbenik pranja-voda

Prije kupnje perača valja obratiti pozornost na njegovu potrošnju vode. Svakako provjerite koja je potrošnja vode kod perača unutar jednog sata kako bi znali izračunati Vašu potrošnju vode u kućanstvu. Ako ćete navedeni perač koristiti u vikendici ili na mjestu gdje nema pristupa vodovodu, morat ćete kupiti perač s većom zapremninom vode. Isto tako, ali ne manje bitno je treba li Vam perač s vrućom vodom. Većina perača može podnijeti temperaturu vode do 60°C, no postoje i perači koji imaju grijače pa sami griju vodu, ali su puno skuplji.

Vrste visokotlačnih perača

Postoje električni i motorni visokotlačni perači. Ova dvojba lako se otklanja. Motorni perači koriste se na mjestima gdje nema pristupa električnoj energiji, dok se električni koriste na mjestima gdje ima pristupa utičnici pa je priključivanje na mrežu električne energije omogućeno. Kod električnog perača valja obratiti pozornost na dužinu samoga kabla. Većina perača ima kabel dužine do 6 metara. U slučaju potrebe za dužim kablom najbolje je da nabavite vodootporni perač.

Dodatna oprema visokotlačnog perača

Možda nekome zvuči smiješno, no isto kao i kod kupnje automobila, perači isto imaju određenu dodatnu opremu. Glavna oprema kod svakog jest pištolj i mlaznica, a ostalo je stvar osobnog izbora. Kao dodatnu opremu možete svakako odabrati razne podesive mlaznice koja svaka ima svoju svrhu, isto tako i četke koje će vam olakšati čišćenje automobila te dodatni spremnik za deterdžent i mnoge druge dodatke, ovisno o Vašim potrebama.

Opasnost kod visokotlačnih perača

Kao i svaki uređaj koji se nalazi u prodaji tako i visokotlačni perači nose sa sobom opasnost, odnosno pravila kojih se moramo pridržavati kada ga koristimo. Odabirom profesionalnog visokotlačnog perača koji postiže pritisak do 150 bara pa i više, moguće je ne samo očistiti nego i oštetiti površine koje se čiste zbog same jačine pritiska koju proizvodi. Isto tako, a i puno važnije je da prilikom uporabe može doći do ozljede kod osoba koje ga koriste. Veliki pritisak može Vam nanijeti povrede na tijelu, zato je prije pranja bitno da se i adekvatno zaštitite. U svakim uputstvima za uporabu pronaći ćete da je potrebno zaštititi stopala te ruke, zaštitnim cipelama (preporučljivo cipele sa kapicom) te zaštitnim rukavicama. Bilo bi dobro prilikom pranja zaštititi i oči zaštitnim naočalama. Isto tako ne smije se profesionalnim peračima, odnosno peračima koju postižu velike pritiske čistiti fasade, crijepove, lim, krov i staklo osim ako nemate posebne za to predviđene nastavke jer inače u protivnom može nastati materijalna šteta.

Perači iz naše ponude svakako zrače snagom i onime što upravo Vama kod kuće treba. Neki od visokotlačnih perača iz naše ponude jesu:

  1. Visokotlačni perač 1700W

https://top-alati.hr/visokotlacni-perac-1700w

  1. Visokotlačni perač 165 bara, 2200W s crijevom od 5m

https://top-alati.hr/visokotlacni-perac-165-bara-2200-w-s-crijevom-od-5m

  1. Profi četverotaktni benzinski visokotlačni perač 210 BAR – 7KS/196ccm

https://top-alati.hr/profi-cetverotaktni-benzinski-visokotlacni-perac-210-bara-7-ks-196-ccm

  1. Dewalt visokotlačni perač 150 bara, 600lit/h

https://top-alati.hr/dewalt-visokotlacni-perac-150-bara-600-lith

  1. Benzinski visokotlačni perač 275 bara – 14ks/420ccm

            https://top-alati.hr/benzinski-visokotlacni-perac-275-bara-14-ks-420-cc




Za dodatne informacije kontaktirajte nas putem:

e-mail: prodaja@top-alati.hr

tel: +385 (0) 40 641 304


Komentari