Sve marke za automehaničare na jednom mjestu
Top Alati donose top ponudu
 

Koju balansirku i montirku guma odabrati?

Koju balansirku i montirku guma odabrati? 

Ako vas kupci neprestano pitaju o savršenom balansiranju kotača ili montaže i demontaže guma, za vas smo pripremili nekoliko savjeta. Odabir pravih proizvoda i strojeva za vulkanizaciju ključan je za nesmetanu upotrebu dugi niz godina. Dakle, koje su najbolje montirke guma ili balansirke kotača koje su dostupne na tržištu?  


Odabir montirke za gume

Jeste li znali da postoji 4 različitih vrsta montirki ? U tekstu ispod ćemo vam ih predstaviti kako biste se bolje upoznali s ovim strojevima: Ovo bi mogla biti glavobolja! Pa, za što bi se ovdje bilo najbolje kladiti? Pogledajte naš kratki vodič.


Poluautomatska montirka za gume

1. Za one koji imaju limitiran budžet


Poluautomatske montirke guma  jeftinije su od automatskih montirki, zbog toga kod poluautomatskih montirki glavu za montažu guma trebate ručno podesiti. S ovim odabirom modela montirke možete uštedjeti do nekoliko tisuća kuna.


2. Za povremenu upotrebu


Kada je poluautomatska montirka za gume najbolji izbor? Izvrsna je stvar za one koji se rijetko bave promjenom ili popravkom guma. U osnovi, treba malo više vremena za rad s poluautomatskim strojem pa bi se ovo moglo pokazati izvrsnom prilikom za automehaničare.


3. Nema zastoja

 Iako se ispravno održavana oprema ne bi trebala pokvariti, može se dogoditi kvar glavne montirke za gume, u tome nam može pomoći poluautomatska montirka za gume. Drugim riječima, poluautomatska montirka može biti rezervni stroj, na primjer za povremeno korištenje u sezoni.


Automatska montirka za gume – kada je najbolji izbor?

1. Savršen izbor za glavnu opremu vulkanizacijskih radionica

Ako tražite vrhunsku opremu za svoju vulkanizacijsku radionicu, automatski stroj za izmjenu guma je najbolji izbor. Pruža savršenu udobnost rada, kao i sjajan radni tempo. Ukratko, rad s automatskom montirkom za gume je mnogo prikladniji u vulkanizacijskoj radnji s većim brojem klijenata. 


2. Šta kažete na dodatne ruke?

Uloga dodatnih ruku od iznimne je važnosti.

Dodatne ruke služe vam za lakšu izmjenu niskoprofilnih i RUNFLAT guma. 


Kako biste još više uživali u svome radu, navest ćemo vam dvije najpopularnije vrste dodatnih ruku:

  • RUNFLAT
  • LEVERLESS


Kada je ruka RUNFLAT dobar izbor? U osnovi, to bi trebala biti oprema koja se koristi u svakom servisu guma. Ne zaboravite da gume RUNFLAT ovih dana više nisu premija. Sve više automobila ih ima, kao i gume niskog profila.Je li moguće raditi s gumama RUNFLAT bez pomoćne ruke? Moguće je! Ali postoji rizik od oštećenja gume, a uz to moguće je veliko gubljenje vremena prilikom montaže takve gume.

Strojevi sa LEVERLESS opcijom postaju sve popularniji jer značajno smanjuju moguću štetu koja može biti uzrokovana polugama od montirke na gumama i kotaču kao cjelini.


Balansirka kotača – koja je najpristupačnija za vaš rad u vulkanizaciji? 

Što treba uzeti u obzir pri odabiru balansirke kotača? Ovo su najvažnije značajke:

  • minimalna i maksimalna širina kotača,
  • minimalan i maksimalan promjer kotača,
  • težina kotača


Ako pretežito radite s osobnim automobilima, balansirka kotača sa širinom kotača od oko 20” bi bila najbolji izbor. A promjer kotača? Minimalna vrijednost promjera kotača kod balasirke bi trebala biti 24 ”. Te dvije vrijednosti omogućile bi nesmetan i brz rad s većinom automobila. 


Jeftinije balansirke i montirke guma - jesu li dobar izbor ili ne?

Da, jeftinije balansirke i montirke su dobar izbor za vas jer nemojte zaboraviti da niska cijena ujedno ne znači i nekvalitetu. Dobro je uzeti u obzir sljedeće činjenice:


  • upotrijebljeni materijal na proizvodu,
  • pruža li prodavač tehničku podršku i servis nakon kupnje.


I za kraj još jedna stvar. Ne bismo smijeli određeni brend etiketirati kao kvalitetan ili nekvalitetan jer većina servisne opreme za gume proizvodi se u istim tvornicama. 


Istražite našu ponudu opreme za vulkanizaciju: